Alcoholdoekjes

Waarom heb ik alcoholendoekjes nodig?

Een kleine snee of kras voor de meesten van ons is een kleine schade, alcoholdoekjes waar te koop die we vaak gewoon negeren. Door dergelijke kleine snijwonden kunnen krassen, schaafwonden in het lichaam echter een behoorlijk ernstige infectie veroorzaken. Daarom moet elke beschadiging van de huid onmiddellijk worden behandeld met een antisepticum.

Dergelijke preventieve maatregelen zullen u helpen beschermen om uw gezondheid en de gezondheid van uw dierbaren te beschermen. Een eenvoudige en handige manier om kleine huidlaesies te behandelen is alcoholdoekjes.

Wat zijn alcoholdoekjes?

Ze zijn gemaakt van een non-woven materiaal dat tijdens gebruik geen vezels achterlaat en is geïmpregneerd met 70% isopropylalcohol, dat een hoge activiteit heeft voor vele soorten bacteriën en virussen. Elk servet is afzonderlijk verpakt, dus u kunt altijd een paar stukjes bij u doen. Bovendien garandeert het gemak van het openen van het pakket het gemak en de snelheid van het gebruik ervan.

Waar zijn alcoholdoekjes te gebruiken?

Alcoholdoekjes kunnen niet alleen de huid aan, maar ook huishoudelijke artikelen: computerberen, telefoons, deurklinken en andere oppervlakken die een dergelijke reiniging vereisen. Dergelijke servetten zijn onmisbaar op de alcoholdoekjes waar te koopweg en in het medicijnkastje thuis wanneer ze eerste hulp verlenen. Ze zijn niet alleen bedoeld voor thuisgebruik. Het is een modern en handig alcoholdoekjes waar te koop alternatief voor de gebruikelijke watten en alcohol, die in de geneeskunde worden gebruikt.

Ze worden gebruikt om het injectieveld te behandelen voordat verschillende bewerkingen worden uitgevoerd: voor bloedafname, voor en na injectie, voor de behandeling van wonden, medische instrumenten, enz. Aangezien het “alcoholische verband” van watten en alcohol nog steeds moet worden gedaan, kan het afgewerkte maandverband voor het beoogde doel worden gebruikt nadat de verpakking is geopend. Alcoholdoekjes zijn zo uniek dat hun toepassingsgebied niet beperkt is tot het dagelijks leven en de geneeskunde. Ze worden veel gebruikt in cosmetica voor de behandeling van de huid voordat ze verschillende procedures uitvoeren. Ze veroorzaken huidirritatie, dus het gebruik ervan is absoluut veilig.

Alcohol doekjes. Typen en verschillen. Voors en tegens

Vochtige doekjes, voor impregnatie waarvan verschillende alcoholoplossingen worden gebruikt, is een van de meest gebruikelijke middelen voor persoonlijke hygiëne. Ze worden gebruikt voor antiseptische verwerking van de huid, werkinstrumenten en oppervlakken, verschillende instrumenten en andere items die alcoholdoekjes waar te koop besmet kunnen zijn met bronnen van bacteriële besmetting.

Alcohol zelf heeft hoge antiseptische eigenschappen, omdat het effectief tegen verschillende micro-organismen vecht. Bij servetten worden echter verschillende oplossingen gebruikt die een beperkter scala aan toepassingen hebben. Dit is ontworpen om de negatieve effecten te minimaliseren die optreden wanneer het oppervlak op alcoholische wijze wordt behandeld.

In de geneeskunde worden alcoholdoekjes gebruikt voor lokale externe behandeling van de huid, omdat ze antimicrobiële en steriliserende eigenschappen hebben. Daarom worden ze gebruikt in intacte delen van de epidermis voor desinfectie, voorbehandeling na contact met bronnen van vervuiling die van biologische aard zijn, voorbereiding voor operaties, injectiepuncties en als een product voor persoonlijke hygiëne.

Nu zijn er verschillende soorten alcoholdoekjes op de markt van artikelen voor persoonlijke hygiëne. Ze verschillen qua samenstelling, prestaties en toepassing.

Soorten alcoholdoekjes

Allereerst moet worden opgemerkt dat, ondanks het beperkte toepassingsgebied, verschillende soorten alcoholdoekjes uitwisselbaar kunnen alcoholdoekjes waar te koop worden gebruikt, maar alleen in “noodgevallen”. Het wordt aanbevolen dat u de bedieningsinstructies volgt voor maximale efficiëntie, inclusief met betrekking tot antiseptische eigenschappen.

Servetten voor injectie

“Gewone” servetten voor injectie zijn uitsluitend geïmpregneerd met een alcoholische oplossing van hoge concentratie en zijn niet steriel.Ze bevatten ook geen extra antiseptische componenten. Niettemin kunnen ze, net als medische alcohol, worden gebruikt in klinieken en poliklinieken.

Ook worden dergelijke servetten gebruikt in huishoudelijke en veldomstandigheden. Ze mogen worden gebruikt bij openbare cateringbedrijven, handelsbedrijven en gemeentelijke diensten.

Alcoholdoekjes voor injectie zijn ontworpen voor primaire antiseptische behandeling van intacte huid – namelijk het reinigen van verschillende bronnen van bacteriële besmetting. Dat is de reden waarom ze ook kunnen worden gebruikt in noodcentra voor massaslachtoffers.

Aangezien dergelijke servetten geen uitgesproken of nauwe bacteriedodende eigenschappen hebben, worden ze niet aanbevolen voor de behandeling van beschadigde huid, en ook in omstandigheden alcoholdoekjes waar te koop met een hoog risico op microbiële contaminatie, vooral door druppeltjes in de lucht.

Antiseptische doekjes voor injectie

In servetten voor injectie, die zijn aangevuld met het merk “antisepticum”, wordt een speciale oplossing gebruikt, die niet alleen alcohol, maar ook aanvullende antimicrobiële geneesmiddelen omvat.Dit biedt meer effectiviteit in de wat zijn alcoholdoekjesstrijd tegen biologische vervuiling.

Net als andere servetten, zijn deze gemaakt van niet-geweven stof. Ze hebben echter een groter oppervlak – volgens de normen is het minimaal 2 vierkante decimeter. Bovendien verschillen deze servetten nog meer in de samenstelling van de impregneeroplossing. Het laat geen vlekken achter op de huid en een hoge concentratie alcohol maakt het “vluchtig” en verdampt snel, waardoor u het kunt doen zonder de resterende vloeistof te verwijderen.

Dergelijke servetten zijn ontworpen om de intacte huid te behandelen vóór injecties, vaccinaties, operaties of andere interferentie met schade aan de epidermis. Ze kunnen worden gebruikt in klinische omstandigheden die maximale zuiverheid vereisen; evenals in ziekenhuizen, alcoholdoekjes waar te koop waar het risico op contact met bacteriële of virale pathogenen (besmettelijke afdelingen van ziekenhuizen) groot is.

Steriele alcoholdoekjes

Steriele alcoholdoekjes zijn bedoeld voor gebruik in klinische omgevingen waar het risico op contact met een bacteriële, microbiële of virale infectie zeer hoog is. Ze zijn ontworpen voor eenmalige behandeling van intacte huid vóór injectie, chirurgie of andere procedures, evenals reinigingsinstrumenten, meubels of werkbladen.

Impregnatie van deze doekjes is gemaakt van isopropyl of ethylalcohol met een hoge concentratie (niet minder dan 70%). Ze zijn verpakt in gesealde steriele zakken. Elk maandverband is geïmpregneerd met niet minder dan 1 gram oplossing.

Naast alcohol en gedistilleerd water kan de oplossing voor het impregneren van steriele doekjes ook andere stoffen bevatten die een effectiever antiseptisch, antimicrobieel en antiviraal effect verschaffen.Dit maakt het mogelijk om deze hygiënepunten toe te passen in de klinische omgeving van besmettelijke alcoholdoekjes waar te koop afdelingen van ziekenhuizen en apotheken waar patiënten met risicovolle ziekten worden gehouden.

Alcoholische doekjes

Spiraalvormige medische servetten met een breed profiel zijn niet steriel en worden meestal verpakt in dozen en alcoholdoekjesdozen van verschillende stukken. Ze zijn ontworpen voor het primaire reinigen van intacte huid, gereedschappen, werkbladen en meubels. Deze doekjes zijn gemaakt van speciaal non-woven materiaal dat geen vezels achterlaat.

Omdat ze zijn gericht op een breed scala van toepassingen, zijn ze geïmpregneerd met een oplossing met een verlaagd alcoholgehalte en de toevoeging van extra antibiotische middelen. Dit zorgt voor de afwezigheid van allergische reacties of lokale huidirritatie.

Niettemin tonen klinische onderzoeken aan dat deze servetten een effectief antimicrobieel effect hebben, dat zich manifesteert in het onderdrukken van de groei van microflora van gramnegatieve en grampositieve typen, pathogenen, schimmels en sommige alcoholdoekjes waar te koop virussen.

Voor- en nadelen van alcoholdoekjes

Alcohol doekjes, een van de meest voorkomende items van persoonlijke hygiëne en primaire verwerking van werkinstrumenten, zijn niet zonder enige nadelen. De meest kritische van hun negatieve effecten is het uitdrogende effect op de huid. Dit leidt tot het verschijnen van microbarsten in de epidermis en een hoog risico op lokale irritatie.

Bovendien heeft een alcoholoplossing een negatieve invloed op sommige stoffen die in de geneeskunde worden gebruikt. Het vernietigt de latex- en siliconencoating, wat leidt tot snelle afbraak van het rubber. Daarom doekjes gegevens moeten tijdens desinfectie met voorzichtigheid worden gebruikt, zoals alcoholdoekjes waar te koop pijpen, leidingen die vanaf de compressor naar de top van de tandeenheid met borium.

Onder de voordelen van alcoholdoekjes kan worden geïdentificeerd:

  • Hoge, klinisch bewezen antiseptische werkzaamheid;
  • Eenvoudig in gebruik;
  • Toepassingsmogelijkheden voor snelle reiniging van oppervlakken en huid na contact met geïnfecteerde biologische materialen;
  • Afwezigheid van secundaire onzuiverheden (villi, “scheiding” na drogen);
  • Lage prijs (inclusief in vergelijking met andere hygiënische oplossingen).

Aldus alcohol doekjes zijn ideaal voor huidpreparaat voor injectie en snelle antiseptische verwerkingstools of oppervlakken na contact met besmette biologische materialen.