Injectie Kit (Bilspier)

Hoe nyxes in de bil te doen

Injectieszijn niet zo vaak nodig. De meeste medicijnen worden ingenomen in  injectie bilspier de vorm van tabletten, maar in sommige gevallen is het gebruik ervan niet beschikbaar:

 • medicatie is niet beschikbaar in tabletvorm;
 • sterke propreflex voorkomt dat de patiënt het medicijn doorslikt;
 • in een aantal noodsituaties, bijvoorbeeld trauma, bloeding, acute pijn. Door de injectie dringt het medicijn snel in de bloedbaan en begint te werken.

Idealiter zou een verpleegster een kans moeten maken met de juiste opleiding en praktische ervaring. De services zijn echter niet altijd beschikbaar, dus het is uiterst belangrijk om te weten wat de functies van de implementatie zijninjectie. Immers, als u ze op de verkeerde plaats, richting, zonder de juiste verwerking van de prikplaats en de spuit plaatst, kan het lichaam grote schade aanrichten.

Hoe goed te injecteren in de bil

Een intramusculaire injectie doen is niet moeilijk, het beheersen van deze vaardigheid is erg handig wanneer u uzelf, kostbaar kind, volwassen verwanten, collega’s, enz. Moet injecteren. Het belangrijkste is injectie bilspier om voorzichtig te prikken, opwinding en nervositeit weg te nemen, om voorzichtig te zijn.

Het is belangrijk om te weten! Waarom en waar worden intramusculaire injecties gedaan:

 • injecties in de spier dragen respectievelijk bij tot de snelle absorptie van het geneesmiddel en het begint snel te werken. Vanwege de hoge concentratie in spierweefselbloedvaten, het medicijn dringt snel in het bloed, vermengt zich met zijn componenten, wordt naar de plaats van bestemming getransporteerd;
 • in aanvulling op de gluteus spier intramusculaire injectiekan in de arm of de dij worden gedaan, maar in de laatste twee gevallen is het in orde om alles correct te doen, er bestaat een risico op beschadiging van de zenuwen en botten. Daarom raden we aan om zonder medische educatie geen risico’s te nemen, maar ons te beperken tot het “filetgedeelte”.

Van tevoren moet u een bepaalde inventaris voorbereiden:

 • steriele watten;
 • injecteren in de bilmedische alcohol;
 • een spuit met passend volume;
 • direct medicijn;
 • bestand, wat helpt om de ampul te openen. In de regel wordt het gerealiseerd in een complete set met een medicijn.

Tip! Als de implicatie geen eenmalige injectie is, maar een hele behandeling, is het verstandig om alles in een speciaal pakket of een make-uptas te doen, zodat u geen tijd verspilt aan injectie bilspier het verzamelen ervan.

Verplichte voorbereidende activiteiten:

 1. De handen van de persoon die de procedure uitvoert, moeten steriel schoon zijn. Het wordt aanbevolen om ze niet alleen grondig te wassen, maar ook om medische handschoenen te dragen;
 2. voor verdere desinfectie bereiden we 4 gedrenkt in alcohol geweekt tampon;
 3. een van de tampons veegt de ampul af met het medicijn en veegt voorzichtig de punt ervan weg met behulp van een speciaal bestand.
  Pre-shake het om de luchtbellen omhoog te brengen. Voor autopsieampulklem de punt vast met een tweede staafje. Gebruik geen overmatige kracht, anders kunt u zichzelf snijden en laat u splinters injectie bilspier in de oplossing komen;
 4. vul de spuit langzaam met medicijnen. Breng het vervolgens omhoog met een naald, tik er voorzichtig op met uw vinger, beweeg de zuiger langzaam omhoog en til het geneesmiddel op uit de spuit. Na volledige luchtafgifte verschijnt er een druppel medicijn op de punt van de naald.

Boterinjectie in de bil

Veel mensen vragen zich af waarom olie-injecties moeilijker zijn om te doen. Het gaat allemaal om de dichtere consistentie van een dergelijke oplossing. U hebt een dikkere naald nodig, ook vóór de bereiding moet deze worden opgewarmd tot lichaamstemperatuur en in de hand worden gehouden.

Na het inbrengen van de naald moet u de zuiger iets naar u toe trekken, als het bloed niet strakker wordt, worden de vaten niet aangetast. Anders kunt u medische injectie bilspier e mbolie, verslechtering van de voeding en weefselsterfte op de injectieplaats veroorzaken. In dit geval worden de gevolgen alleen in het ziekenhuis geëlimineerd.

Belangrijk! Zorg er bij het inbrengen van een olieachtige oplossing voor dat het niet in het bloed komt.

Hoe te leren hoe je schoten in de kolf kunt maken

Voordat u de eerste injectie doet, raden we u aan om vertrouwd te raken met de basisnuances van deze procedure. Om over hen te vertellen in een toegankelijke vorm, kunnen videolessen op verschillende internetbronnen worden geplaatst. Gepresenteerde video in een toegankelijke vorm injectie bilspier vertelt u hoe u de injectie moet plaatsen, in welk gebied u moet steken.

Denk eraan, we leren allemaal iets en leren nieuwe vaardigheden. Bij het uitvoeren van injecties is er niets moeilijks, belangrijker nog, om te laten zienoplettendheid, netheid.

Waar te injecteren in de bil

De persoon werd voor het eerst gedwongen om te zetten intramusculaire injectiemoet duidelijk beseffen dat de angel alleen op de juiste plaats nodig is. Anders kunt u vanwege uw onervarenheid eenvoudig de persoon verwonden die u vertrouwde.

Om te bepalen welk deel van de bil je nodig hebt om de lul te leggen, deel je hem visueel in 4 delen. In eerste injecties in de spierinstantie kan de zone van injecties zelfs worden gemarkeerd met jodium.

Met de uitzonderingsmethode hebben we het enige gebied waar we de injecties moeten plaatsen, het bovenste buitenste vierkant. Er zijn geen grotebloedvaten, niet veel zenuwuiteinden en dicht bij elkaar gelegen botten. Bovendien is op dit gebied het risico om in de heupzenuw te komen minimaal.

Het is ook belangrijk om niet alleen te weten waar je het moet doen, maar ook hoe je deze actie kunt uitvoeren. Bijvoorbeeld bij injecties van meloxicam ofdiclofenac (populaire anesthetica), ze moeten zo diep mogelijk worden uitgevoerd om snel in het bloed te komen.

De techniek van de injectie in de bil

Veel ervaren verpleegkundigen zijn trots op het intuïtieve begrip van de hoek waaronder de injecties worden toegediend en hoe diep (hoeveel de naald moet worden geïnjecteerd) voor een pijnloze medicijninjectie. Soortgelijke vaardigheden komen met de jaren, de juiste instelling injectie bilspier van de hand is het resultaat van uitgebreide praktische ervaring.

De onderstaande regels zullen u vertellen hoe u de naald correct kunt invoeren:

 • de patiënt moet een buikligging aannemen. In noodsituaties kunnen injecties intramusculair en staand worden toegediend;
 • Voordat u de naald inbrengt, dient u de bil te onderzoeken (licht aan te voelen) op verzegeling die is veroorzaakt door eerdere injecties. Als je op zo’n plek prikt, zullen de gewaarwordingen zeer onaangenaam en pijnlijk zijn en zal het medicijn een lange weg door de weefsels gaan. Over hoe je de billen kunt ontspannen vóór de injectie, om de pijnlijke gewaarwordingen te verminderen, zul je ontdekken na het lezen van het artikel tot het einde;
 • desinfecteer de injectieplaats, laat hem volledig drogen;
 • Beperk de injectieplaats door uw arm op de bil te plaatsen. Input moet snel worden gedaan, maar diep. Het is hier erg belangrijk hoe u de naald introduceert. De diepte moet zodanig zijn dat de basis van de naald de huid slechts enkele millimeters bereikt;
 • de zuiger van de spuit wordt licht getrokken om te controleren of het vat is aangeraakt en of er bloed in de spuit wordt getrokken. Anders is het noodzakelijk om de injectie op een andere plaats te zetten;
 • De injectie van het medicijn vindt plaats door op de zuiger te drukken. Dit gebeurt heel langzaam, anders kunnen de weefsels zich scheiden, vormenhematoom, gedurende een zeer lange tijd absorbeerbaar.
 • Nadat de naald is verwijderd, wordt de plaats van de injectie behandeld met injectie bilspier een wol gedrenkt in alcohol zwabber.
  Merk op dat de lengte van de naald niet te kort mag zijn, anders zal het medicijn niet in de spier vallen, maar gewoon onder de huid worden geïnjecteerd.

Spuit voor een lul in de bil

Hoe houd je de spuit en injecteer het medicijn dat je hierboven hebt geleerd. Autodidactische verpleegkundigen moeten echter onthouden dat voor de effectiviteit van de procedure het erg belangrijk is wat voor soort spuit u moet injecteren.

De naald mag niet kort zijn, want voor een optimale verdeling van het geneesmiddel moet de geïnjecteerde naald door de huid en de onderhuidse laag dringen en midden in de spier komen. Korte naalden zijn hier niet geschikt voor, de optimale maat is 5 ml of meer.

Hoe u thuis een injectie in de billen kunt maken

Je kunt de injectie intramusculair en jezelf toedienen, zonder vreemden hierbij te betrekken. De vraag of het injectie bilspiermogelijk is om dit te leren, prikkelt velen, omdat een dergelijke vaardigheid buitengewoon waardevol is in noodsituaties.

Specialisten zeggen dat met de juiste vaardigheden alles mogelijk is, maar dergelijke vaardigheden injectie bilspier z ouden alleen als een noodmaatregel moeten worden gebruikt, omdat het niet altijd mogelijk is om de “uitvoering” correct voor jezelf uit te voeren. Injecties doen in deze positie is niet alleen onhandig, maar heeft ook consequenties:

 • slechte behandeling van de injectieplaats;
 • onvolledige naaldinvoer;
 • in het vat stappen;
 • vervorming van de naald als gevolg van spierspanning.

Merk op dat niet elke ervaren verpleegster zichzelf kan prikken om zichzelf te prikken, in deze situatie speelt ook de psychologische barrière een rol.