MAXI CLIMBER – TRAINEN DOOR KLIMMEN

De Maxi Climber is een verticale klimmer die claimt je te helpen meer calorieën per uur te verbranden dan een hometrainer, en het dubbele van die van een loopband.

Maar kunnen deze claims worden geverifieerd? Hoe vaak moet je deze trainingen opnemen in je normale fitnessroutine om de beste resultaten te zien?

In deze Maxi Climber-recensie bekijken we de unieke ontwerpeigenschappen en lage prijzen die dit snel tot een van de best verkopende stepmachines  hebben gemaakt.

Ontwerpkenmerken

Als je niet zo vaak als je wilt naar de sportschool kunt, probeer dan je fitnesslidmaatschap te combineren met thuisfitnessapparatuur.

maxi climber workout routinesHet gebruik van je lichaamsgewicht als een vorm van weerstand is een van de meest uitdagende manieren om een effectieve training te krijgen. Maar tenzij je voldoende binnenplafonds hebt om een krachttoren met oprekstang te ondersteunen , zul je moeite hebben om je rug en biceps effectief te trainen.

Dit is een van de redenen waarom de Maxi Climber zo populair is. Hiermee kunt u alle grote spiergroepen inschakelen met alleen uw lichaamsgewicht.

Het verstelbare frame van massief staal en de isometrische grepen bieden een veel breder bewegingsbereik dan conventionele stepper-machines. De prijs is aanzienlijk lager dan die van andere verticale klimmers op de markt.

Je bovenlichaamspieren zijn in grotere mate verloofd dan commerciële Stairclimber-machines, omdat de Maxi Climber lichaamsgewichttraining combineert met een cardiovasculaire training.

Maxi Climber – Functies Samenvatting

 • Ergonomisch ontworpen voor alle lichaamstypen, met instelbare hoogte
 • Isometrische niet-stick grepen
 • De persoonlijke trainingstimer begint en stopt wanneer u dat doet
 • Compact opvouwbaar ontwerp voor eenvoudige opslag

Maxi climber workout routines

Als zodanig een uniek apparaat, kan het moeilijk zijn om te beslissen over de beste manier om het daadwerkelijk te gebruiken.

maxi climber reviewsDat komt omdat je tegelijkertijd een weerstand en cardiovasculaire training ervaart. Maar het zal waarschijnlijk niet voldoende uitdagend zijn om de traditionele 3 sets van 10 herhalingen te ondersteunen, zoals je zou kunnen doen met vrije gewichten.

In plaats daarvan is de beweging continu gedurende de duur van uw sessie. Dit zorgt voor een bijna constante spanning op je benen en armen.

Maxi Climber adviseert zelf relatief korte workouts, vaker uitgevoerd, met sessies van slechts 10 minuten elk.

Hoe vaak u deze sessies van 10 minuten uitvoert, is geheel aan u. Maar als u 3 keer per week begint en geleidelijk opbouwt tot 6 keer per week, moet u beginnen te voelen welke frequentie u het beste resultaat oplevert.

Displayconsole en workoutfeedback

Eerlijk gezegd verwachtten we niets bijzonders van de console-feedback, en het feit dat je kunt scannen tussen het aantal stappen en het aantal verbrande calorieën (twijfelachtige nauwkeurigheid) is iets dat we hebben gevonden bij de meeste steppers die we hebben beoordeeld houdt.

Als geld geen probleem is, bieden machines zoals de aanzienlijk meer feedbackstatistieken, zoals hoogte, afstand, tijd, snelheid en hartslag.

De plaatsing van de console op de Maxi Climber kan ook worden verbeterd. Zelfs bij sommige van de kortere instellingen in de hoogte is je ooglijn ver weg van het scherm, dat weggewerkt is in een uitsparing zonder enige vorm van tegenlicht.

Samenvattend is het enige echte gebruik van de console voor als u uw stappentelling aan het einde van een training wilt controleren, om te worden gebruikt als een meetbaar doeldoel voor toekomstige trainingen en prestatiebewaking.

Zoals gezien op tv

Een van de belangrijkste beweringen die Maxi Climber op zijn website en op tv maakt, is dat je in een uur een grotere hoeveelheid calorieën kunt verbranden dan met een hometrainer of loopband. Dit is iets dat we zouden willen onderzoeken.

Ten eerste is er geen verband met wetenschappelijke studies om dit te onderbouwen, en worden er geen testcondities maxi climbergenoemd. Op welke weerstand was de fiets gericht? Wat was de snelheid van de loopband? Werden de testgroepen gevraagd om een ​​bepaald type training uit te voeren, bijvoorbeeld steady-state of HIIT?

Er is ook geen melding gemaakt van de meetmethode die is gebruikt om te controleren hoeveel calorieën zijn verbrand op de Maxi Climber.

Met elliptische trainers en loopbandenin deze prijsklasse kunnen we ongeveer een of twee modellen zien die gebruikersprofielgegevens accepteren. Dit is belangrijk omdat u hiermee uw lichaamsgewicht, leeftijd en soms geslacht kunt invoeren. Dit is informatie waarmee u rekening moet houden bij het berekenen van het aantal verbrande calorieën.

Zelfs als deze informatie is opgeslagen in de console van deze machines, is de meting echter niet 100% nau>Wat zeggen de Maxi Climber reviews?

Voor een apparaat dat zoveel media-aandacht heeft gekregen, zijn we altijd benieuwd naar de recensies van klanten. We willen ervoor zorgen dat het sentiment nog steeds positief is als mensen het gaan kopen en gebruiken in hun eigen workouts.

De Maxi Climber is er al in geslaagd om naar de top van de bestsellerslijst voor steppermachines te klimmen. Niet alleen de hoeveelheid en snelheid waarmee Maxi Climber-beoordelingen zijn verschenen, maar ook hun gemiddelde totale beoordeling.

Een blik op de verdeling van de scores laat zien dat de meeste mensen tevreden zijn met de kwaliteit en prestaties van de Maxi Climber.

Er zijn erg weinig beoordelingen in het midden van het bereik en het aantal 5-sterrenbeoordelingen is veel groter dan het aantal dat slechts 1 ster heeft gekregen. Maar we wilden nog steeds een volledige lijst van voor- en nadelen samenstellen, om ons perspectief als een onpartijdige beoordeling te behouden.

Pros

 • Eenvoudig te monteren, waarbij het merendeel van de setup al voor de levering is voltooid
 • Kleine voetafdruk dankzij het verticale ontwerp
 • Biedt een volledige lichaamstraining
 • Compact opvouwbaar ontwerp
 • Geen behoefte aan zwaargewicht stapels of platen om de weerstand te creëren
 • Comfort handgrepen
 • Stabiel frameontwerp ondersteunt gebruikers tot 220 lb +
 • Een fractie van de prijs van vergelijkbare klimmersuitrusting
 • Lichtgewicht frame maakt het gemakkelijk om te bewegen als dat nodig is
 • Ideaal voor snelle trainingen wanneer je weinig tijd hebt

Cons

 • Console biedt niet veel op het gebied van nauwkeurige feedback
 • Console is slecht gepositioneerd om feedback bij te houden terwijl u de machine daadwerkelijk gebruikt. Je kunt alleen je totalen zien als je de training stopt.

Maxi Climber Review Overzicht

Als we onze beoordeling afronden, hebben we nogal gemengde meningen over de Maxi Climber als een onderdeel van thuisfitnessapparatuur.

Het gebruik van spiergroepen in het bovenlichaam verbrandt ongetwijfeld meer calorieën dan uw standaard stepper-machine, met zeer weinig impact op uw knie- en enkelgewrichten. Maar er is geen manier om de weerstand te verhogen, wat betekent dat er een merkbaar verschil zal zijn in de levensduur van de machine tussen mensen met verschillende fysieke fitnessniveaus.