Triptorelin

Wat is triptoreline?

Antropogene vorm van een hormoon dat vele processen in het lichaam regelt. Triptoreline overproduceert de lichaamseigen productie van bepaalde hormonen die leiden, de productie is tijdelijk gesloten.

Triptoreline wordt gebruikt om de symptomen van prostaatkanker te behandelen. Triptoreline behandelt alleen symptomen van prostaatkanker en behandelt zelf kanker niet. Gebruik andere medicijnen die uw arts het best heeft voorgeschreven om uw aandoening te behandelen.

Triptoreline kan ook worden gebruikt voor andere doeleinden die niet in deze medicatiehandleiding worden vermeld.

Wat is de belangrijkste informatie die ik over triptoreline moet weten?

Gebruik dit medicijn niet als u allergisch bent voor triptoreline of soortgelijke geneesmiddelen zoals leuprolide (Lupron, Viadur, Eligard) of gosereline (Zoladex).

Voor het gebruik van triptoreline , vertel uw arts als u een vorm van kanker die is uitgezaaid naar de wervelkolom, triptoreline bijwerkingenobstructie van de blaas of problemen met urineren, diabetes, hart-en vaatziekten, hoge bloeddruk, hoog cholesterolgehalte, een geschiedenis van een beroerte en een hartaanval of als u rookt.

Na een injectie met prostaatkanker kunnen de symptomen een korte tijd verergeren, omdat triptoreline de testosteronniveaus verhoogt. Deze bijwerkingen zouden binnen 3-4 weken beter moeten worden. Neem contact op met uw arts als uw symptomen niet verbeteren of verslechteren tijdens het gebruik van triptoreline. Sommige van de bijwerkingen van triptoreline zijn symptomen van prostaatkanker, die kunnen optreden omdat het geneesmiddel de testosteronniveaus verhoogt. Als u pijn hebt of brandt wanneer u plast, bloedt in de urine, botpijn, gevoelloosheid, tintelingen, spierzwakte of verlies van beweging in een deel van uw lichaam, neem dan onmiddellijk contact op met uw arts. Hoewel triptoreline Niet bedoeld voor gebruik door vrouwen, dit medicijn kan aangeboren afwijkingen veroorzaken en mag niet worden gebruikt door een vrouw die zwanger is of zwanger kan worden.

Wat moet ik bespreken met mijn zorgverlener voordat ik triptoreline gebruik?

Als u een van deze aandoeningen heeft, moet u mogelijk de dosis triptoreline of speciale tests aanpassen:

 • elke vorm van kanker die zich heeft verspreid naar uw wervelkolom;
 • obstructie van de blaas of problemen met plassen;
 • diabetes, hartaandoeningen, hoge bloeddruk, recente gewichtstoename, hoog cholesterolgehalte (vooral bij mannen);
 • hartziekte, hoge bloeddruk, hoog cholesterol;
 • Een geschiedenis van een hartaanval of beroerte; of
 • Als je rookt.

FDA-zwangerschapscategorieën X. Hoewel triptoreline niet door vrouwen wordt gebruikt, kan dit geneesmiddel schadelijk zijn voor een ongeboren baby of geboorteafwijkingen. Triptoreline mag niet worden gebruikt door een vrouw die zwanger is of die zwanger kan worden. Het is niet bekend of triptoreline in de moedermelk terechtkomt of dat het een zogende baby kan schaden. Hoewel triptoreline niet door vrouwen wordt gebruikt, mag dit medicijn niet worden gebruikt tijdens borstvoeding voor jonge kinderen.

Hoe moet ik triptoreline gebruiken?

Triptorelin wordt in de spieren geïnjecteerd. U kunt worden getoond hoe u injecties thuis kunt gebruiken. Injecteer dit geneesmiddel niet zelf als u niet volledig begrijpt hoe u een injectie moet toedienen en verwijder gebruikte naalden en spuiten op de juiste manier.

Dit medicijn wordt geleverd met instructies voor patiënten voor veilig en effectief gebruik. Volg deze instructies triptorelinezorgvuldig. Raadpleeg uw arts of apotheker als u vragen heeft.

Dit medicijn wordt geleverd met een flesje (poeder) medicijnpoeder en richt de spuit met steriel water. Het poeder moet voor gebruik met het geneesmiddel worden gemengd met steriel water. Als u thuis een injectie gebruikt, zorg er dan voor dat u begrijpt hoe u medicatie goed kunt mengen en opslaan. Bereid uw dosis in een spuit voor, alleen als u klaar bent om uzelf injecties te geven. Bewaar het mengsel niet voor later gebruik. Gebruik geen medicijnen als de kleur verandert of deeltjes erin zitten. Bel uw arts voor een nieuw recept.

Triptorelin wordt gewoonlijk eenmaal per 4, 12 of 24 weken toegediend. De dosis van het schema hangt af van de basis van de triptoreline die u gebruikt. Uw doseerinstructies zijn zeer grondig.

Na een injectie met prostaatkanker kunnen de symptomen een korte tijd verergeren, omdat triptoreline de testosteronniveaus verhoogt. Deze bijwerkingen zouden binnen 3-4 weken beter moeten worden. Neem contact op met uw arts als uw symptomen niet verbeteren of verslechteren tijdens het gebruik van triptoreline.

Natuurlijk helpt dit medicijn je conditie, je bloed moet mogelijk vaak worden getest. Bezoek regelmatig uw arts.

Elke injectieflacon (flacon) voor eenmalig gebruik van dit geneesmiddel is er één voor gebruik. Gooi weg na eenmalig gebruik, zelfs als er nog steeds wat medicijnen in zitten na het injecteren van uw dosis.

Opslag van ampullen en spuit bij kamertemperatuur op basis van vocht, warmte en licht. Niet bevriezen.

Triptoreline bijwerkingen

Ontvang medische noodhulp als u een van deze symptomen van een allergische reactie vertoont: netelroos; moeite met ademhalen; zwelling van het gezicht, lippen, tong of keel. Als u een ernstige bijwerking heeft, neem dan onmiddellijk contact op met uw arts. Sommige van deze bijwerkingen zijn symptomen van prostaatkanker die kunnen optreden omdat het geneesmiddel de testosteronniveaus verhoogt:

 • pijnlijk of moeilijk plassen, branden als u plast, bloed in de urine;
 • pijn in de botten;
 • gevoelloosheid, tintelingen of spierzwakte (vooral in uw benen en voeten);
 • Verlies van beweging in een deel van uw lichaam;
 • koorts, rillingen, lichaamspijnen, griepsymptomen;
 • plotselinge gevoelloosheid of zwakte, plotselinge ernstige hoofdpijn, verwarring, problemen met visie of spraak; of
 • pijn op de borst of ernstige pijn of verspreiding naar de arm of schouder, misselijkheid, zweten, algemeen gevoel is slecht.

Minder ernstige bijwerkingen kunnen zijn:

 • opvliegers;
 • rugpijn, pijn of zwelling in uw benen;
 • dosis triptorelinehoofdpijn, duizeligheid, vermoeide gevoelens;
 • verminderde interesse in seks, impotentie, problemen met het orgasme;
 • misselijkheid, braken, diarree, maagklachten;
 • slaapproblemen (slapeloosheid);
 • pijn op de borst of zwelling; of
 • pijn toen drugs werden geïnjecteerd.

Triptoreline Doseringsinformatie

Gebruikelijke dosis voor volwassenen voor prostaatkanker:

Voor palliatieve behandeling van gevorderde prostaatkanker. Beheersing als één intramusculaire injectie in alle billen. Vanwege de afgifte van verschillende kenmerken zijn sterke doses niet additief en moeten ze worden geselecteerd voor het vereiste doseringsschema.

 • 3,75 mg intramusculaire injectie elke 4 weken 
  of 
 • 11,25 mg intramusculaire injectie elke 12 weken 
  of 
 • 22,5 mg intramusculaire injectie elke 24 weken