VIBROFIT TRILPLAAT – TRILLING VOOR MOOI LICHAAM

Steeds vaker vindt u in fitnesscentra vibroplatforms voor gewichtsverlies. Dit komt door de vibrofit groeiende populariteit van deze simulator, maar voor veel mensen blijft het een mysterie. De fabrikanten van sportartikelen blijven echter de productie van vibro-platforms actief verhogen en ze zijn ook overvloedig te vinden op verschillende Chinese platforms voor online winkelen.

Erkend moet worden dat het idee om te trainen op een onstabiel platform niet nieuw is en al ongeveer twaalf jaar actief in fitnesskringen wordt besproken. Omdat voor de vibrofit trilplaat binnenlandse sportfans het trilplatform voor gewichtsverlies in de meeste gevallen iets nieuws en onbegrijpelijks is, verschenen rond deze simulator veel geruchten en mythen. Vandaag behandelen we dit probleem.

Trilplatform voor gewichtsverlies: wat is het?

Eerst moet worden nagegaan hoe het vibratieplatform voor gewichtsverlies is ingericht. Zoals het al duidelijk is uit de naam, is het apparaat een platform van bepaalde afmetingen, vibrerend met een frequentie van 60 Hertz. De amplitude van deze oscillaties kan oplopen tot tien millimeter. Merk op dat professionele modellen zijn uitgerust met extra espanders voor fitness.

In de uitverkoop vindt u vibroplatforms voor lessen thuis. Ze zijn klein van formaat en kunnen eenvoudig in een kast worden geplaatst. Professionele apparaten zijn uitgerust met computers en worden meestal gekocht door fitnesscentra. Het is vrij duidelijk dat hun kosten een orde van grootte hoger zijn.

Als u besluit een vibratieplatform aan te schaffen voor gewichtsverlies, moet u de aanwezigheid van twee categorieën simulators op de markt onthouden:

 1. Power Plate – dit bedrijf is de onbetwiste leider in dit segment van de markt, en het zijn de producten die worden gebruikt door sterren uit de showbusiness, professionele atleten, enz.
 2. US Medica VibroPlate – deze categorie moet ook de producten van verschillende Chinese bedrijven omvatten.

Volgens de reclameclaims van de fabrikant van de simulator, komt een les van 10 minuten op het vibrofit trilplaatplatform in combinatie met eenvoudige oefeningen of zelfs zonder deze, vibrofit volgens het aantal verbrande calorieën overeen met het uur van normaal gebruik. Er wordt aangenomen dat de hersenschudding de mogelijkheid blaft om een ​​soortgelijk effect te bereiken als bij krachttraining.

Tijdens training op de vibrofit trilplaat simulator ontvangen spiervezels microtrauma’s, vergelijkbaar met het trainen met gewichten. Omdat het lichaam al deze schade moet elimineren, neemt het energieverbruik toe en verliest de persoon vet. Bedenk dat dit in overeenstemming is met de officiële verklaringen van de fabrikant van het vibro-platform voor gewichtsverlies. Wetenschappers hebben geen onderzoek in deze richting gedaan en er is geen bewijs voor de effectiviteit van dit type simulator.

Hoe werkt het vibratieplatform om af te vallen?

Wanneer een persoon op de simulator komt en het noodzakelijke programma activeert, worden de trillingen van het werkplatform overgedragen naar het lichaam. Als gevolg hiervan gebeurt het volgende:

 • Spiervezels als gevolg van trillingen trekken actief aan, ongeveer een paar keer per seconde.
 • Verbetert de structuur van kraakbeenweefsels en gewrichten worden flexibeler.
 • Onder invloed van vibratie breiden bloedvaten uit, waardoor de bloedstroom wordt versneld en de kwaliteit van de voeding van weefsels positief wordt beïnvloed.
 • De processen van endorfinesynthese worden geactiveerd en de psycho-emotionele toestand van de persoon verbetert.

Dit is slechts een deel van de positieve effecten die marketeers aan fabrikanten beloven. Zoals we eerder vibrofital hebben gezegd, zijn er geen studies vibrofit uitgevoerd naar de effectiviteit van vibro-platforms voor gewichtsverlies. Om de waarheid van de verklaring van de makers van de simulator vast te stellen, is het noodzakelijk om ons te wenden tot de fysiologie van ons lichaam.

Met het feit dat van de vibratie van adipose cellulaire structuren kan worden vernietigd, is het de moeite waard om het eens te worden. Na vrijgave moeten de vetzuren echter worden geoxideerd. Anders keren ze terug naar de vetcellen. En dit zal onmiddellijk na de voltooiing van uw les gebeuren. Er moet ook worden opgemerkt dat de meeste trillingen die door het platform worden overgebracht, in de benen zullen worden vastgehouden.

Hieruit kunnen we concluderen dat het gebruik van slechts één vibroplatform voor gewichtsverlies duidelijk niet genoeg is. Deze simulator kan de klassieke training niet volledig vervangen. De bewering dat 10 minuten les op het platform evenredig is met de training per uur, wordt gezien als een reclamebeweging.

Als je wilt afvallen met dit apparaat, dan kun je zonder de oefeningen te doen vibrofit trilplaat niet doen. Ook moet worden gezegd dat met alle voordelen van het virale platform voor gewichtsverlies, frequente training alleen schade kan toebrengen. Alle trillingen veroorzaken trillingen van interne organen. Als dit lange tijd aan dit effect wordt blootgesteld, kunnen zich ernstige vibrofit problemen voordoen.

Voordelen en echte eigenschappen van vibratieplatform voor gewichtsverlies

Nogmaals, we herinneren eraan dat hoewel er geen nauwkeurige gegevens zijn over de indicator van het uitgestelde effect van het verhogen van het zuurstofverbruik door het lichaam. Over het algemeen kunnen wetenschappers niet precies zeggen hoe snel de metabolische processen zullen zijn na het gebruik van de simulator en of deze überhaupt zal plaatsvinden.

Een groep medewerkers van een van de universiteiten voerde echter een kleine studie uit. Alle onderwerpen waren verdeeld in drie groepen:

 • 1e groep – drie keer per week gedurende een half uur werden eenvoudige vliegen en verschillende enkelvoudige bewegingen uitgevoerd.
 • 2 e groep – volgens een soortgelijk patroon van training werden thuis uitgevoerd, en de bewegingen waren de eenvoudigste.
 • 3e groep – werkte op het vibroplatform onder supervisie van de coach.

Als gevolg hiervan hebben de wetenschappers verklaard dat alle deelnemers aan het experiment in staat waren om de fysieke prestaties te verbeteren en zich van vet te ontdoen. Bovendien waren de resultaten, dankzij het gebruik vibrofit van het vibratieplatform, beter in vergelijking met thuistraining. Iemand heeft waarschijnlijk gedacht dat er een uitstekende tool voor het bestrijden van obesitas is gevonden, maar niet alles is zo eenvoudig.

We hebben al gezegd dat frequente lessen je schade zullen berokkenen, niet goed. Bovendien moet het rekening houden met twee belangrijke nuances:

 • De studie vergeleek vibro-platformwerk niet met de meest effectieve training voor vetverbranding – basiskrachtbewegingen in combinatie met een cardiosessie.
 • De proefpersonen waren niet in overeenstemming met de opleiding ervaring gekozen, en dat is heel belangrijk voor de zuiverheid van het experiment, omdat de beweging mechanica zo dicht mogelijk bij het ideaal voor mensen die eerder betrokken was geweest bij de sport.

vibratieplatform voor gewichtsverlies

Kan ik afvallen met een vibrerend platform?

Als je geen idee van wat wordt bedoeld met “functionele oefeningen”, dan beginnen met trainen is onder begeleiding van een ervaren coach. Vaker wel dan niet op het platform van het complex van bepaalde oefeningen, zoals squats, lunges, push-ups, tillen dumbbells op de borst, etc. In feite zijn er vele opties, maar het algemene gevoel is dat – .. Voor een half uur is het noodzakelijk om vibrofit de sterkte oefeningen uit te voeren.

Denk niet dat het is heel gemakkelijk, in ieder geval om de volgende redenen:

 1. De instabiliteit van het platform is niet de beste manier om een ​​beginnende atleet de techniek van het uitvoeren van bewegingen te leren. Vanwege de constante trillingen zal het moeilijk zijn om je op het werk te concentreren, het zal moeilijk zijn om de sensaties te controleren. Opkomend in de heup- en kniegewrichten. Bovendien hebben goedkope platforms kleine afmetingen en als het meisje lange benen heeft, zal squatten buitengewoon ongelegen zijn.
 2. Om aanvallen uit te voeren, is het noodzakelijk om de romp te stabiliseren, anders neemt het risico op letsel toe. Wanneer een poot op het vibratieplatform wordt geplaatst om gewicht te verliezen, is het risico op kniekoppeling naar de zijkanten groot, wat op geen enkele manier moet worden vermeden.
 3. Evenzo is de situatie met push-ups. Als u niet weet hoe u de schoudergewrichten stabiliseert, kunt u beschadigd raken.

Uit al het bovenstaande kunnen we concluderen dat voordat je het vibro-platform gaat gebruiken, je de techniek van krachtoefeningen goed vibrofit onder de knie vibrofit trilplaat moet hebben. Elke coach met voldoende kennis zal je hetzelfde vertellen. Hij zal je ook herinneren aan het belang van voeding. Als gevolg daarvan stonden we weer aan het begin van ons gesprek. Als u wilt afvallen, fitnessen en het juiste maaltijdprogramma maken.

Schade en contra-indicaties voor training op het platform

We hebben het potentiële gevaar van trainen op deze simulator al gedeeltelijk beïnvloed. Bovendien zijn er een aantal contra-indicaties. In deze gevallen is het gebruik van het vibratieplatform voor gewichtsverlies ten strengste verboden:

 1. Onlangs overgedragen chirurgische interventie – dat de naden niet zijn gescheiden, is het onmogelijk om een simulator te worden totdat ze volledig zijn genezen.
 2. De periode van borstvoeding en zwangerschap – het is heel begrijpelijk dat, als gevolg van trillingen, placentale loslating en daaropvolgende miskraam kan optreden. Na de bevalling moet u zich onthouden van het gebruik van de simulator gedurende ten minste drie maanden.
 3. vibratieplatform om af te vallenRangeren – als deze procedure is uitgevoerd, zal het platform alle vibrofit positieve momenten tot niets brengen.
 4. Epilepsie – onder invloed van vibratie is er een hoog risico op een aanval.
 5. Kunstorgels – en opnieuw is de fout de fout, die tot compleet orgaanfalen kan leiden.
 6. Prothesen – voor het begin van het dienstverband moeten ze worden verwijderd.
 7. De aanwezigheid van metalen elementen in het lichaam – gedurende de eerste twee maanden kan er schade zijn aan zachte weefsels of botstructuren.
 8. Diabetes – bij hoge fysieke belasting verandert de concentratie van suiker in het bloed dramatisch.
 9. De aanwezigheid van ontstekingsprocessen en hoge lichaamstemperatuur – voor alle ziekten waarbij u geen opwarming, inclusief lokaal, kunt gebruiken.
 10. Osteoporose met een T-bal van vier of meer – fragiele botten kunnen de vibratie niet verdragen.
 11. Uitgesteld hartinfarct of beroerte – na deze ziekten, en ook als u een gediagnosticeerde trombose heeft, is het ten strengste verboden om het vibroplatform te gebruiken.
 12. Stenen – onder invloed van trillingen kunnen stenen de kanalen in de galblaas of de nieren breken en verstoppen.
 13. Hernia – mogelijk verergering van de toestand van een persoon.
 14. Menses en migraine – om zwaar bloedverlies of nieuwe aanvallen van hoofdpijn te vermijden, weigert om aan de simulator te werken.
 15. Problemen met het netvlies – als gevolg van trillingen kan het netvlies afschilferen, wat leidt tot volledige blindheid.
 16. Ziekten van de huid – de toestand van de patiënt kan erger worden.

Iedereen voor zichzelf beslist over de noodzaak om dit type sportuitrusting te gebruiken. Eerst moet je echter vibrofit de technische nuances van basiskrachtoefeningen beheersen. De kans is groot dat je, nadat je volgens het klassieke schema bent gaan trainen, niet eens met een vibro-platform komt om af te vallen.