Xanax retard 2mg Pfizer

Wat is Xanax (Alprazolam)?

Xanax is een handelsmerk van alprazolam, een voorgeschreven alprazolam kopen medicijn tegen depressie en angststoornissen. Xanax wordt voorgeschreven voor gegeneraliseerde angststoornis (GAD), angst geassocieerd met depressie en paniekstoornis. Andere toepassingen omvatten de behandeling van depressie.

Xanax behoort tot een klasse geneesmiddelen die benzodiazepines worden genoemd en is verkrijgbaar in verschillende vormen, waaronder vaste, vloeibare en in water oplosbare tabletten. Het medicijn wordt geproduceerd door Pfizer en in 1981 goedgekeurd door de Food and Drug Administration (FDA).

De vloeibare vorm van het medicijn, Alprazolam Intensol, wordt vervaardigd door het farmaceutische bedrijf West-Ward Pharmaceuticals. Tabletten alprazolam kopen voor de orale afbraak van Alprazolam, Niravam, worden vervaardigd door Jazz Pharmaceuticals. Pfizer produceert ook Xanax XR-tabletten met verlengde afgifte; andere farmaceutische bedrijven vormen algemene alprazolam-tabletten met lange afgifte.

Waarschuwingen over het gebruik van Xanax

FDA waarschuwt dat er ernstige risico’s verbonden aan het gebruik van Xanax en andere alprazolam kopenbenzodiazepines gelijktijdig met opioïde analgetica zoals oxycodon en hydrocodon, of opioidsoderzhaschimi producten voor een hoest. Het gelijktijdig gebruik van opioïden en benzodiazepinen kan leiden tot extreme slaperigheid, vertraagde of kortademigheid, coma of de dood. U moet met uw arts praten over alternatieve behandelingen, evenals de alprazolam kopen ernstige risico’s die gepaard gaan met het gebruik van opioïden en benzodiazepines, zoals Xanx.

Heeft Xanax (Alprazolam) niet, als je allergisch bent voor alprazolam zijn, één van de werkzame bestanddelen in het geneesmiddel of andere benzodiazepines, zoals Librium, Transkei, Valium, Ativan, Seraks en anderen. Gebruik dit medicijn niet als u acuut nauwe kamerhoekglaucoom heeft. Gebruik Xanax niet als u antimycotica gebruikt Sporanox (itraconazol) of nizoral (ketoconazol). Het medicijn kan u slaperig maken en uw vaardigheid om veilig te rijden verminderen. Xanax kan verslavend zijn, dus neem geen grote hoeveelheden medicatie in en gebruik het niet voor een langere periode dan uw arts aanbeveelt.

Voordat u Xanax inneemt, vertel het uw arts als u: 

 • depressie;
 • suïcidale gedachten;
 • astma of andere ademhalingsproblemen;
 • geschiedenis van alcoholisme of drugsmisbruik;
 • problemen met de lever of de nieren;
 • epilepsie of geschiedenis van toevallen;

Vertel uw arts welk ander recept en vrij verkrijgbare medicijnen, vitamines en supplementen u gebruikt, omdat ze kunnen interageren met Xanax. Vertel ook uw alprazolam kopen arts als u rookt.

Volgens het National Institute for Drug Abuse Control (NIDA) waren benzodiazepines, zoals Xanax, verantwoordelijk voor de meeste bezoeken aan de eerste hulpafdeling voor antidepressiva voor het centrale zenuwstelsel in 2009. Langdurig misbruik en afhankelijkheid van Xanax wordt geassocieerd met depressie, psychotische ervaring en agressief of impulsief gedrag.

Zwangerschap en Xanax

Xanax kunnen een zich ontwikkelende foetus schaden. Vertel uw arts voordat u Xanax gebruikt als u zwanger bent. Medicijnen zoals Xanax kunnen geboorteafwijkingen veroorzaken, vooral als ze worden ingenomen tijdens het eerste trimester van de zwangerschap. Inname van het medicijn tijdens de zwangerschap kan andere  alprazolam kopen schadelijke gevolgen hebben voor uw kind. Het geneesmiddel is verboden voor kinderen onder de 18 jaar.

Het geneesmiddel verwijderen

Stop niet met het gebruik van Xanax zonder met uw arts te overleggen. Plotseling stoppende medicatie kan uw toestand verergeren. Dit is typerend voor veel benzodiazepinegeneesmiddelen, waaronder Ativan, Librium, Valium en anderen.

bijwerkingen van xanax

Symptomen van annulering van Xanax kunnen zijn: 

 • angst;
 • zelfmoordgedachten of -acties;
 • problemen met slapen;
 • wazig zicht;
 • aanvallen;
 • zweten;
 • agressie;
 • depressie.

Het stoppen van het medicijn moet worden gedaan onder toezicht van een arts die de dosering geleidelijk zal verminderen om negatieve symptomen te voorkomen.

Het drinken van alcohol

Drink geen alcohol tijdens het gebruik van deze medicatie. Alcohol kan de bijwerkingen van het medicijn verergeren, zoals slaperigheid, vertroebeling van het bewustzijn alprazolam kopen en fysieke onbalans.

Bijwerkingen van Xanax

Bel onmiddellijk uw arts als u één van deze symptomen van een allergische reactie op Xanax vertoont: 

 • urticaria;
 • kortademigheid;
 • gezwollen gezicht, lippen, tong of keel.

Vaak voorkomende bijwerkingen van het medicijn: 

 • slaperigheid;
 • delier;
 • slapeloosheid;
 • gebrek aan coördinatie;
 • onbegrijpelijke spraak;
 • problemen met geheugen.

De meeste bijwerkingen treden op wanneer u uw medicatie voor de eerste keer gebruikt (hoewel ze zeldzaam genoeg zijn) en ze verdwijnen meestal. U moet echter met uw arts overleggen over bijwerkingen die u ondervindt, vooral als alprazolam kopen deze na de eerste dosis niet verdwijnen.

alprazolam

Dosering van het medicijn

Xanax-dosering aanbevolen voor opname, hangt altijd af van welke staat u en uw leeftijd, en welke vorm van medicatie die u gebruikt. Xanax dient precies te worden ingenomen zoals door uw arts is voorgeschreven.

Algemene aanbevelingen voor Xanax-dosering

Uw arts kan Xanax tweemaal of vier keer per dag voorschrijven. Wanneer u voor het eerst begint met het gebruik van het geneesmiddel, kan uw arts de dosis langzaam verhogen om bijwerkingen te voorkomen. Houd alle vormen van medicatie buiten het bereik van kinderen. Bewaar het medicijn op kamertemperatuur en uit de buurt van hitte en vocht. Xanax-tabletten zijn verkrijgbaar in doseringen van 0,25 mg (mg), 0,5 mg, 1 mg en 2 mg. Neem de tabletten in met alprazolam kopen een vloeistof, bijvoorbeeld een glas water. U kunt het medicijn innemen ongeacht de tijd die u eet.

Overdosering Xanax Een

Overdosis van het medicijn kan dodelijk zijn. Symptomen van overdosering zijn onder meer extreme slaperigheid, verwardheid, verminderde coördinatie, verminderde reflexen, flauwvallen of voor wie.