Zolpidem 10mg

Wat is zolpidem?

Zolpidem is een kalmerend middel, ook wel een medicijn genoemd. Dit zolpidemtartraat kopen beïnvloedt de chemische stoffen in uw hersenen die uit balans raken en slaapproblemen veroorzaken (slapeloosheid).

Zolpidem wordt gebruikt om slapeloosheid te behandelen. Vormen van onmiddellijke afgifte van zolpidem zijn Ambien, Intermezzo, Edluar en Zolpimist, die worden gebruikt om u te helpen in slaap te vallen. De vorm van langdurige afgifte van zolpidem? CR Ambien, die een eerste laag heeft die snel oplost om u te helpen in slaap te vallen en een tweede laag die langzaam oplost om u te helpen in slaap te blijven.

Ambien, Edluar en Zolpimist worden gebruikt om je te helpen in slaap te vallen als je voor het eerst gaat slapen. Intermezzo, gebruikt om je te helpen weer in slaap te vallen als je midden in de nacht wakker wordt en dan moeite hebt met slapen.

Wat is de belangrijkste informatie die ik over zolpidem moet weten?

Zolpidem kan een ernstige allergische reactie veroorzaken. Stop met het gebruik van zolpidem en ontvang dringende medische hulp als u één van deze tekenen van een allergische reactie heeft: zolpidemtartraat kopennetelroos; moeite met ademhalen; zwelling van het gezicht, lippen, tong of keel. Sommige mensen die dit medicijn gebruiken, zijn betrokken bij activiteiten zoals autorijden, eten of telefoneren en later hebben en geheugen geen activiteit. Als dit bij u gebeurt, stop dan zolpidemtartraat kopen met zolpidem en overleg met uw arts over een andere behandeling voor een slaapstoornis.

Zolpidem kan het denken of de reactie beschadigen. U kunt zich ’s ochtends nog steeds slaperig voelen na inname van het medicijn. Wacht ten minste 4 uur, of zo lang als je niet helemaal wakker voordat u gaat autorijden, het bedienen van machines, piloot van een vliegtuig, of iets dat vereist dat u wakker en alert te doen. Gebruik dit medicijn niet als u gedurende de dag of vlak voor het slapen alcohol hebt geprobeerd. Zolpidem kan verslavend zijn en mag alleen worden gebruikt door de persoon die hiervoor is voorgeschreven. Geneesmiddelen op een veilige plaats bewaren, anderen kunnen het niet bereiken.

Wat moet ik met mijn zorgverlener bespreken voordat ik zolpidem gebruik?

Sommige mensen die dit medicijn gebruiken, zijn betrokken bij activiteiten zoals autorijden, eten of bellen en later hebben en geheugen is geen activiteit. Als dit bij u gebeurt, stop dan met zolpidem en overleg met uw arts over een andere behandeling voor een slaapstoornis. Gebruik dit medicijn niet als u allergisch bent voor zolpidem. Zolpidem tabletten kunnen lactose bevatten. Wees voorzichtig als u gevoelig bent voor lactose.

Om zeker te zijn dat u zolpidem veilig kunt gebruiken , moet u uw arts inlichten als u een van deze aandoeningen heeft:

 • nierziekte;
 • leverziekte;
 • longziekte, zoals astma, bronchitis, emfyseem of chronische obstructieve longziekte (COPD);
 • slaapapneu (de ademhaling stopt tijdens de slaap);
 • myasthenia gravis;
 • een geschiedenis van depressie, psychische aandoeningen of zelfmoordgedachten; of
 • een geschiedenis van drugs of alcohol.

Hoe moet ik zolpidem nemen?

Neem precies zoals voorgeschreven zolpidemtartraat kopen door uw arts. Neem niet in grotere of kleinere hoeveelheden of langer dan aanbevolen. Volg de aanwijzingen op het receptetiket.

Zolpidem wordt geleverd met instructies voor patiënten voor veilig en effectief gebruik. Volg deze instructies zorgvuldig. Raadpleeg uw arts of apotheker als u vragen heeft.

zolpidemNeem nooit Ambien, Edluar of Zolpimist tenzij u een volledige 7 tot 8 uur slaap hebt voordat u weer actief bent.

Geef Intermezzo niet voor een slapeloosheid van gemiddelde nacht, tenzij je 4 uur slaaptijd hebt tot het actief is.

Zolpidem is kortdurend voor gebruik. Vertel het uw arts als uw symptomen van slapeloosheid niet verbeteren, of als ze slechter zijn na 7-10 nachten na gebruik van dit medicijn. Gebruik zolpidem niet langer dan 4-5 weken zonder uw arts. Stop niet met het gebruik van zolpidem plotseling na langdurig gebruik, anders kunt u onaangename zolpidemtartraat kopen ontwenningsverschijnselen krijgen. Vraag uw arts om ontwenningsverschijnselen te voorkomen bij het stoppen met het geneesmiddel.

Symptomen van slapeloosheid kunnen ook terugkeren nadat u bent gestopt met het gebruik van zolpidem. Deze symptomen lijken misschien nog erger dan voordat u begon met het innemen van medicijnen. Bel uw arts als u na de eerste paar nachten slapeloosheid verergert zonder zolpidem te gebruiken.

Niet pletten, kauwen, breken of Ambien CR-tablet. Slik de hele tablet door. Het overwinnen van tabletten kan ervoor zorgen dat te veel van het medicijn in één keer wordt vrijgegeven.

Slik in geen enkel geval tabletten van Edluar of Intermezzo in. Plaats de tablet onder je tong en los op in de mond zonder water.

Spuit de Zolpimist rechtstreeks in je mond op je tong. Spuit voor het eerste gebruik eerst een 5 aerosoltest in de atmosfeer, weg van uw gezicht. Prime spray zolpidemtartraat kopen met 1 testspray als deze niet langer dan 14 dagen wordt gebruikt.

Zolpidem bijwerkingen

Zolpidem kan een ernstige allergische reactie veroorzaken. Stop de inname van zolpidem en krijg dringende medische hulp als u een van deze symptomen van een allergische reactie: netelroos; moeite met ademhalen; zwelling van het gezicht, lippen, tong of keel. Meld eventuele nieuwe of verergerende symptomen met uw arts, zoals depressie, angst, agressie, agitatie, verwardheid, ongebruikelijke gedachten, hallucinaties, geheugenproblemen, veranderingen in de persoonlijkheid, het nemen van risico gedrag, verminderde remmingen, geen angst voor gevaar of gedachten zolpidemtartraat kopen van zelfmoord of kwetsen momenteel. Stop met het gebruik van zolpidem en bel uw arts meteen als u ernstige bijwerkingen heeft:

 • zolpidem bijwerkingenpijn op de borst, snelle of onregelmatige hartslag, kortademigheid;
 • problemen met ademhalen of absorptie; of
 • het gevoel dat je zou kunnen passeren.

Minder ernstige bijwerkingen kunnen zijn:

 • Slaperigheid overdag, duizeligheid, zwakte, een gevoel van “narcotica”? of frivool;
 • vermoeid gevoel, verlies van coördinatie;
 • Droge irritatie van mond, neus en keel;
 • misselijkheid, obstipatie, diarree, maagklachten;
 • verstopte neus, keelpijn; of
 • hoofdpijn, spierpijn.